34 12
發新話題

HTC Touch Diamond

HTC Touch Diamond

幾好反.. 不過要搞好多o野至令人滿意..

功能幾豐富.. 機身纖巧, 個芒係 VGA 640 x 480 好清好令..

http://www.htc.com/hk-tc/product.aspx?id=47042

家下我部機已經比初初用快o左好多.. 我估 firmware 可能仲要 update 下..

如果你要 reliable phone.. 佢暫時未係理想選擇..
附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
就算過多 5 年.. o的相唔使汁.. 刀矛問題.. 丫

last time Iwent to play this machine in telephone shop, the respond was quit slow. . . .

回復 2# 的帖子

其實係介面問題..

Hardware spec 已經算係 WM phone 中最好..

可以揀唔用 TouchFLO 3D, 部機會正常返, 不過就無o左原有特色..

呢個係 software 問題要等 update..

有無發覺用支筆既話有D窒?
我本來都想換
但係舊電容量又好似細左d ...
- 用有限器材,拍無限精采 -
- 要相片能感動人,先要能感動自己 -

http://josephkong.net

引用:
原帖由 聖龍騎士 於 2008-7-14 17:19 發表
有無發覺用支筆既話有D窒?
我本來都想換
但係舊電容量又好似細左d ...
似係 screen 敏感度問題.. 其實都要 tweak..

電我諗要買多粒.. 900mAh 事實上唔多夠..

引用:
原帖由 telee 於 2008-7-14 17:31 發表

似係 screen 敏感度問題.. 其實都要 tweak..

電我諗要買多粒.. 900mAh 事實上唔多夠..
部機既 spec 真係算正架喇
但就係呢兩個問題令我卻步...
- 用有限器材,拍無限精采 -
- 要相片能感動人,先要能感動自己 -

http://josephkong.net

$5000 以下先買~~~

引用:
原帖由 半句多 於 2008-7-16 00:43 發表
$5000 以下先買~~~
我o係 123 renew contract 用 $3580 出機..

引用:
原帖由 telee 於 2008-7-16 00:50 發表

我o係 123 renew contract 用 $3580 出機..
我用慣D cheap cheap 月費架......

引用:
原帖由 半句多 於 2008-7-16 00:55 發表

我用慣D cheap cheap 月費架......
$138..

引用:
原帖由 telee 於 2008-7-16 00:56 發表

$138..
我用D $50~60 plan
不過 $138 都ok
新客戶有冇呢個plan既offer?

引用:
原帖由 半句多 於 2008-7-16 01:11 發表

我用D $50~60 plan
不過 $138 都ok
新客戶有冇呢個plan既offer?
http://one2free.hkcsl.com/jsp/wh ... nd.jsp?language=tch

o的 sales 似乎有好多空間議價..

你可以畀好多理由要求唔預繳.. 例如公司付電話費..

最後裝埋 .NET Compact Framework 3.5.. TouchFLO 3D 即時流暢晒唔再窒..

搞o左成個禮拜, 問題大致上解決..

不過用o左咁耐開始留意到部機不足之處..

最明顯係長時間使用機背 (底板) 會發熱.. 雖然如此電量還可以..

另外 1 個問題係透過原廠耳機聽音樂質量唔太理想.. 我已經試埋音效增強器做過調校..

我改o左用藍芽聽就好少少.. 有時間會再試..

影相方面室內 auto WB 不太準 AF 比較慢, 出o黎效果尚算滿意..

貼幾張畀大家參考下..

New firmware version available at HTC Web site.

Now I am still using 1.37.832.4 CHT
引用:
HTC Touch Diamond Chinese ROM Code Update (2008/07/23)

ROM 版本:  1.93.832.2 CHT
ROM 日期:  07/18/08
通訊模組版本: 52.29.25.12H_1.00.25.05
* 您可以從以下步驟查看裝置 ROM 版本: 開始 -> 設定 -> 系統 -> 裝置資訊 -> 版本。

描述:
1. 支援 GSM 850 頻段。
2. 修正有時無訊號的問題。
3. 改善音效增強器開啟之後的聲音品質。
4. 改善 TouchFLO 3D 標籤轉動的速度。
5. 改善返回首頁的速度。
6. 在電話接通之後,螢幕若經由電源鍵開啟,將不會在五秒鐘之後關閉。螢幕關閉的時間將依據系統電源的設定值而定。

Update o左 firmware.. 啦

1 開個 music player..

引用:
原帖由 telee 於 2008-7-23 21:07 發表
Update o左 firmware.. 啦

1 開個 music player..

引用:
原帖由 蘇蘇 於 2008-7-23 22:12 發表

即係o的聲當堂唔同晒..

引用:
原帖由 telee 於 2008-7-23 22:13 發表

即係o的聲當堂唔同晒..
"...音效增強器..."

引用:
原帖由 蘇蘇 於 2008-7-23 22:18 發表

"...音效增強器..."
Equalizer with defined profiles such as pop, jazz..

不過唔用o的聲都已經唔同晒..

家下 firmware update o左.. spare 電又買埋, 問題已經解決晒..

引用:
原帖由 telee 於 2008-7-23 22:23 發表

Equalizer with defined profiles such as pop, jazz..

不過唔用o的聲都已經唔同晒..

家下 firmware update o左.. spare 電又買埋, 問題已經解決晒..
Oh i see ... EQ ... you like it?
I must switch off all these effect...

34 12
發新話題