發新話題

Nikon F80維修問題

Nikon F80維修問題

早前買左部二手F80,用左一排快門就落唔到底,影D相出黎黑左一邊,因為唔熟菲林機,請問除左CS外有無其他地方有得整? 麻煩晒

引用:
原帖由 mathew98 於 2009-9-1 00:30 發表
早前買左部二手F80,用左一排快門就落唔到底,影D相出黎黑左一邊,因為唔熟菲林機,請問除左CS外有無其他地方有得整? 麻煩晒
係咪快門簾炒o左..

你試下去 TST 香檳大廈問下有無得換..
就算過多 5 年.. o的相唔使汁.. 刀矛問題.. 丫

引用:
原帖由 telee 於 2009-9-1 00:34 發表

係咪快門簾炒o左..

你試下去 TST 香檳大廈問下有無得換..
今晚開B快門試過,快門簾最後一段如果推返落去係無問題,但禁多幾下就會自已上返黎......
諗緊上NIKON CS整定搵其他地方,香檳果間維修中心聽聞麻麻,達叔又好似話唔整電子機,又唔想部機變模型.......今期真係煩

引用:
原帖由 mathew98 於 2009-9-1 00:42 發表

今晚開B快門試過,快門簾最後一段如果推返落去係無問題,但禁多幾下就會自已上返黎......
諗緊上NIKON CS整定搵其他地方,香檳果間維修中心聽聞麻麻,達叔又好似話唔整電子機,又唔想部機變模型.......今期真係煩 ...
你打上去 CS 度問下有無得整, 整要幾錢..

如果太貴你都無辦法, 自己決定..

引用:
原帖由 telee 於 2009-9-1 00:50 發表

你打上去 CS 度問下有無得整, 整要幾錢..

如果太貴你都無辦法, 自己決定..
問左啦,CS話F80係重有得整,但係就$200 CHECK機費走唔甩.....
部機$800買返黎,如果整過$500.....就真係變雞肋,食之無味,棄之可惜

recommend 去中環達叔整機
香檳以前都幾好, 依家差d
不過兩間都要等好耐...

我估你部機要抺油, 但如果真係壞快門, 你就要考慮整唔整

http://www.fotop.net/JamesCheung
*我只是塵世間的一點微塵*

引用:
原帖由 Crab 於 2009-9-1 11:54 發表
recommend 去中環達叔整機
香檳以前都幾好, 依家差d
不過兩間都要等好耐...

我估你部機要抺油, 但如果真係壞快門, 你就要考慮整唔整 ...
諗住係電子機唔敢打搞達叔咋~
香檳俾人個感覺都係麻麻,無選擇之下唯有今晚上CS問下,反正我都要整其他野~

最後部機有無整到..

thanks for sharing

發新話題